אונטולוגיה – תורת הוויה, או תורת היש. אונטולוגיה הוא שם של ענף בפילוסופיה שחוקר את מה שקיים במציאות. שיטת סאטיה היא שיטה אונטולוגית כי היא חוקרת את מה שיש ושקיים במציאות של המתאמן.
אימון בשיטת סאטיה – תהליך עבודה משמעותי שמורכב מסדרת פגישות של מתאמן ומאמן שהוכשר לאמן בשיטת סאטיה. התהליך כולל עצירות יזומות של המאמן, בהן הוא מפנה את תשומת לב המתאמן לקצב הנשימה, לתחושות גופו ולמילים בהן הוא בוחר להשתמש. כך המתאמן נחשף למנגנוני ההגנה והדחפים שלו, ובתהליך עדין של פירוק מתרחשת טרנספורמציה.
אימושיין – בית ספר להוויה, להקשבה ולטרנספורמציה שנוסד בשנת 2002 על ידי נטאלי בן דוד. אימושיין פתוח בפני כל אדם שמעוניין לחיות חיים נינוחים. בבית הספר קיימות תוכניות לימוד שונות להתפתחות אישית, כשהמשותף לכולן הוא שיטת הלימוד: שיטת סאטיה. בית הספר לוקח גם חלק פעיל בקהילה, מעביר סדנאות והרצאות למוסדות ולעסקים ועוד.
אחיזות רגשית – בכל אחד מאיתנו קיימים רגשות שמגבילים מלחיות חיים נינוחים. אותם רגשות אוחזים בנו ואנו בהם. הסיבה לאחיזה הרגשית היא שהם קיימים בנו עוד מילדות, וכשהיינו ילדים הם שימשו כמנגנוני הגנה בשביל לשמור עלינו. בחיינו הבוגרים אותם רגשות כבר לא משרתים אותנו.
אפיסטמולוגיה – תורת ההכרה. אפיסטמולוגיה הוא ענף הפוך לאונטולוגיה ועוסק בהכרה ובחוויה: איך אנחנו יודעים את מה שאנחנו יודעים? האימון הסאטי מאפשר למתאמן להיות נוכח לפער שבחייו שבין האונטולוגיה (מה שכן קיים במציאות שלו) לבין האפיסטמולוגיה (חווית החיים הסובייקטיבית שלו, שלא בהכרח רואה את מה שקיים).
בית הספר למאמנים – המסלול להכשרת מאמנים בשיטת סאטיה בבית הספר אימושיין קיים משנת 2003, ומאפשר למי שבוחר במסלול זה לממש את תרומתו הייחודית בעולם, להעמיק את הידע הנוגע לשיטת סאטיה ולסייע לאנשים אחרים לחולל מפנה בחייהם. המסלול כולל 312 שעות לימוד אקדמיות, אימונים אישיים ותקופת סטאז'. להרחבה לחצ.י כאן>
הוויה – ההוויה היא האנרגיה והמרחב בו אנו פועלים, אחת הדרכים הפשוטות שניתן להכיר את הוויתנו היא באמצעות השאלה: איזה אדם פוגשים כשפוגשים אותי – שמח או כעוס? מוטרד או עצבני? התשובה היא ההוויה שלנו. עלינו תמיד לבחור מי חשוב לנו להיות. להרחבה לחצ.י כאן>
הקשבה – המיומנות החשובה ביותר שקיימת עלי האדמות היא הקשבה. הקשבה נמצאת בגוף ולא רק באוזניים לכן היא קשורה קשר ישיר ליכולת של האדם להיות חופשי מרגשות מאמללים. שיטת סאטיה מורכבת מ-7 רמות של הקשבה המאפשרות רמה יוצאת דופן של נוכחות ודיוק. להרחבה לחצ.י כאן>
חוסן רגשי ונפשי – לעיתים אנו שוכחים את היכולות שלנו ואת מי שאנחנו. חוסן רגשי ונפשי הוא היכולת שלנו להשתמש במשאבים שיש לנו כדי להתפתח בכל סיטואציה.
חמלה – השתתפות, הזדהות וקבלת הפגיעות שקיימת בנו ובאחר מעצם היותנו בני אנוש. חמלה מסייעת בהפחתת הביקורת ומפתחת הקשבה לשיחות הפנימיות שלנו ומכך מתאפשר לנו להקשיב ולהיות באמת עם האחר.
טרנספורמציה – טרנספורמציה היא אינה שינוי. טרנספורמציה עוסקת בהתבוננות פנימה, בהכרות, בהתעוררות ובשחרור. בפירוק ובבנייה מחדש שלנו את עצמנו. כשאנו חווים טרנספורמציה מתחולל מפנה בחיינו. כדי לחוות טרנספורמציה אמיתית עלינו לחזור למקור ולהיפרד מתחושות ומרגשות שמגבילים אותנו מלחיות חיים נינוחים.
ישיבה שקטה – הישיבה מסמלת את העצירה, הנשימה, ההקשבה וההתבוננות. ברגע שנעצור ונתבונן פנימה, נגלה גם משאבים שקיימים בתוכנו להתמודדות עם כל מצב.
מדיטציה – מצב תודעתי או כלי שמסייע להגיע למצב תודעתי של ריכוז, התבוננות פנימה ופיתוח המיומנויות הקריטיות: הקשבה ונשימה.
ניקיון – להיות "נקי" במשמעות של התפתחות אישית היא שהאדם ישר עם עצמו וקשוב למי שהוא, ללא האשמה או אשמה עצמית. האדם נכון לעצמו.
נקודת מפנה – תוכנית הדגל של בית הספר אימושיין להתפתחות אישית שמיועדת עבור כל אדם שמבקש לחולל מפנה בחייו ולחיות חיים נינוחים ומספקים. התוכנית פותחה בשנת 2002 על ידי נטאלי בן דוד, ומאז נלמדת בבית הספר. נקודת מפנה היא גם שער הכניסה ללימוד שיטת סאטיה עבור כל מי שמבקש להעמיק או לאמן בשיטת סאטיה כמקצוע. להרחבה לחצ.י כאן>
נשימה – הנשימה היא מקור החיים והמתווכת הבלעדית בין העולם הפנימי לעולם החיצוני. האחריות הבסיסית לנשימה היא האחריות לחיים, ולכן תשומת הלב לנשימה היא המיומנות שקריטי לאדם לפתח. להרחבה לחצ.י כאן>
סאטיה – סאטיה בסנסקריט: אמת וחוויה מלאה. בפאלית: קשב. להרחבה לחצ.י כאן>
ריקות – לפגוש אדם ולהיות נקיים ממטען רגשי, מדעה קדומה או משיפוטיות. כאילו אנו פוגשים אותו בפעם הראשונה. ריקות היא מעבר לאמפתיה או לאובייקטיביות; היא להביט על אדם בעיניים ריקות, ולאפשר לדברים חדשים להגיע.